About the person name's ziera

My photo
Terengganu, Malaysia
Seorang Gadis Biasa Yang Simple...

Followers

Thursday, 27 December 2012

Banjir datang lagi....






 assalamualaikum n hai semua... dh lama x update blog nie... maaf semua... sy x sempat^^.. hari ni just nak kongsi dengan korang semua gambar yg telah sy ambil semasa banjir tempoh hari di kawasan sy... kepada semua mangsa bajir di seluruh pantai timur harap bersabar.. mungkin ini ujian yang Allah S.W.T berikan kepada kita semua... jadi kita haruslah terima dengan hati yang terbuka....^^

Sunday, 25 November 2012

personaliti & warna melalui bulan kelahiran..

assalamualaikum... 
hari ni just nak kongsi 'Personaliti Warna' melalui bulan kelahiran saya iaitu...

Bulan Ogos

Merah Jambu
Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang orang di sekelilingnya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berpra sangka buruk terhadap orang lain.Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata.(bagi yg beragama islam jaganlah percaya 100%.. ini hanyalah untuk suka2 sahaja ok)


kalau nak tahu rahsia Personaliti Warna Melalui Bulan kelahiran korang......

Thursday, 15 November 2012

Hijab tutorial : Tudung bawal by Syasya Roslan(mesti cuba)


                                                   jom cuba cara ni plak .. pasti lebih cantik dan sopan.. thanks for the tutorial syasya.^^

Thursday, 25 October 2012

selamat hari raya aidiladha...


Assalamualaikum... n hye semua.... sy muncul lgi kat sini... lama x update blog ni... ape-ape pun nk ucap selamat hari raya aidiladha kat semua umat islam... harap raye tahun nie lebih baik dari tahun-tahun yang lalu kn....amin.... kepada korang semua yang setia dengan blog diarytea  ni(ade ke hehe3??)thanks sngt2 ... x dpat nk blas budi korang kn.. huhuh3... ok lh smpai sini untuk hari ini... next time klau ada cite best2 sy update lagi ye.. bye.....^^'

Monday, 10 September 2012

study,study n study....

assalamualaikum... sorry lh dh lame x update blog ni... x smpat.. sebab sy msih lgi blajar so haruslh study,study n study... hari ni ada sdikit kelapangan boleh lh update blog...owh lupe plak esk adik2 kte sdah pun mnduduki peperiksaan upsr.. smoge brjaya kak doakan... wish you luck  dear....

Saturday, 7 July 2012

wohooo... beg...













Hye korang semua.. sorry2 dh lame x post kat blog kn... ok lh hari ni just nk tulis ringan2 je... sy tertarik dengn jualan beg dkat facebook ... beg yng dijual sngt cntik dan harga nye x lh mhal sngat... nanti sy akan letak beberapa keping gmbr untuk korang memjamu mata.. smbil2 tu kalau berkenan boleh lh pergi dkat facebook Ahmad Shaofie.. kat stu korang bleh pilih bermcam jenis beg mengikut stail korang msing2 ..try lh tngk.. sy dh pun ada satu.... korang bila lgi??...

Wednesday, 6 June 2012

Echanteur PARIS 'Bella Amour'


salam and hye semua... dah lame rasenye x muncul kat wall nie kan... sorry sngat sebab sy cbuk skit... tpi x pe hri ni sy nk kongsi sesutu yg sy dh lame cube dan sy nk korang plak try pasti x rugi punye lh.. jenama minyak wangi 'Enchanteur' ni memang wangi sangat... malah baunye tahan lama... ada banyak variasi mengikut citarasa korang tersendiri.... korang harus cube... ^_^'

Monday, 28 May 2012

my cartoon friend..

hai semua.. mesti korang tertanye-tanye gambar ape kat atas tu kan... sebenarye tu gambar kawan kartun saya... yg duduk dari kiri atas tu kimie,sya,fara.. dan duduk kat bawah tu pulak aku n hafiz... he3 jangan marah korang semua aku main2 je... comel ape kan... he3... gambar ni di edit menggunakan pizzap photo kat facebook ... nanti korang boleh cube gambar korang pulak ye...

Friday, 25 May 2012

my first cup cake..


hye semua... korang semua shat kn?? ok lah hari just nk kongsikan dengan korang pengalaman aku pertama kali membuat cup cake.. first time buat ingatkn x jadi tpi alhamdulillah menjadi.. x sngka hu3.... ni lh hasilnya. rase2 korang comel x kek 2... bgi aku dh comel.. tpi x lh secomel pembuat kek yg terer kan.. ha3... ^_^'

Wednesday, 23 May 2012

transgenesis...



assalamualaikum dan salam sejahtera semua.... dh lame rasenye kita x brkongsi pengalaman kn... okeh hari nie sy nk kongsikan sedikit tentang sebuah cerita sains fiksyen yang saya baca hari tu.. best cite tu.. dye mengisahkan tentang 7 bradik yatim piatu pada zaman pemerintahan jepun diambil dan disuntik pelbagai jenis abstrak bunga ke dalam badan mereka... bunga yg digunakan adalah bunga melor,teratai,kemboja,kenanga,dan banyak lagi.. setiap yang disuntik pasti ada keistimewaanye... jdi kalau korang nk tau lebih lanjut boleh lah cari cerita ni kat perpustakaan atau kat kedai buku berhampiran ye.. pasti korang berpuas hati lh...

Wednesday, 2 May 2012

seni & kerja kursus ^_^'

kasut nemo gitu...
assalamualaikum dan hai semua... maaf krana lama x tulis crita kat korang semua ... bukan sengaja tpi disebabkn kekurngan masa.. hri ini nk cite psal kerja kursus pendidikn seni adik aku yg bru shaja siap.. tema untuk kerja kursusnya adalah khidupan laut.. tngk lh cntoh ksut yg dicorakkn dngan gmbr ikan nemo tu... dia sndiri lh yg buat.. agak2 korang cntik x corak ksut tu??

Tuesday, 24 April 2012

beads vs rantai panjang....

sebelum meletak manik.. 
done...

dalam proses....

salam semua... hari nk bgi tips nk ubah bju lme jdi bru engan meletakkan manik2 skit... contoh skarang ni trend memakai rantai yg panjang bgi yg bertudung.. kalau nk tahu kte bleh jhit trus mnik di bju tanpa perlu kte memakai rantai sebagai pelengkap gaya... jhitan manik bleh dibuat mengikut gaya dan kretiviti yg diinginkn... sy ada beberapa contoh jhitan manik yg sy letak pada bju kurung sy supaya nmpk lebih bergaya...

puding batik @ kek batik... ^_^'

assalamualikum semua... dh lme sy tak post cite dlam blog kn.. bkan ape sbuk skit... hari tu aku ada buat puding batik @ kek btik @ ape2 je korang nk pnggil pun x ksah.. ha3..rase dye best.. x sangka berkat mak aku ajar resipi kek ni akhirnye jdi jgak....  x susah pun buat kek ni...senang jer.. campak tu cmpak ni .. tu lh hsilnye....

Thursday, 19 April 2012

trend ku... ^__^'


assalamualiakum...
hari ini just saje nak kongsikan salah satu stail yg mnjadi trend sekarang.... kalau ada yg berminat dengan baju kemeja tu bleh lh ke laman facebook cantik hijabku collection... harga nya berpatutan hanya RM34.00 tdak trmasuk pos laju...manakala tudung bawal 2 tone tu jge mnjadi kegilaan pada masa kini.. anda hnya bleh daptkn dengan harga RM7 ke 15 ringgit... jeans tu pulak hnya cntoh untuk korang gayakan dengan baju kemeja tersebut.... hope korang suke... ^_^'


Saturday, 14 April 2012

di@ry te@'s cup cake....

cup cake ini aku buat sendiri khas untuk blog di@ry te@.... walaupun x seberape cntik yg penting rase nye... he3

Wednesday, 4 April 2012

Alhamdulillah akhir nye....

alhamdullilah akhirnya aku lulus jagak test kereta dengan jpj... terima kasih lh kat cikgu Masrizal n encik jpj yg best tadi...hehehe..

Saturday, 31 March 2012

remaja the best..

Assalamualaikum... 
Buku favorite aku... terlampau banyak x tau nk simpan kat mane huhuhu... buku ni best x bosan kalau bace bnyk kali.. x caye korang beli n bace sndiri.. (love remaja)..

Friday, 30 March 2012

jom ke pesta air...

assalamualaikum....
nk kongsi sedikit lh..semalam saya ada pergi satu pesta air di kelantan... best lh jgk..tapi jaln punyer lh sesak sebab ramai sngat orang yg berkunjung nk hilangkan stress bekerja.. rasa tnang sngat kat situ.. mana x nye dikelilingi laut yg berwarna biru dan bunyi ombak .. rasa mcam x nk blik... banyk aktiviti ynag dilakukan macam memancing, buat rakit,kayak dan banyk lh aktiviti yg berkaitan dngan laut.. x rugi lh kalau korang pergi... ^_^'

Thursday, 29 March 2012

CINTA...

   cinta dan kasih sayang ialah jiwa yang tak dapat dipisahkan. cinta yang datang daripada ketulusan hati akan menjadi sejati. cinta bukanlah apa yang kamu lihat tetapi apa yang kamu rasakan...
(copy from my favorite book.. REMAJA)

Wednesday, 28 March 2012

waaaa... malu beb!!

Asslamualaikum....
hari ni nak cite pasal something yang buat aku malu sangat,huhuhu
semalam aku ada test kereta dngan jpj.. entah lah maybe tkut sngat n gementar yang teramat.. sampai aku lupe sesuatu yang boleh menyebabakan aku tak lulus.. waaaa.. rasa nak nangis pun ada.. tu lah pengajaranye jangan la gelabah yang teramat sangat.. sampai kan benda yang kite selalu buat boleh terlupa..huhuhu... ape x nye pergi bwak kereta sendiri balik dngan jpj.. waaa... malu nye... padan muka aku..... terpaksa lh ulang balik test minggu depan pulak... lain kali x nak gelabah sangat.... buat cool je... dan akhir sekali aku nekad x nak ulang kesalahan yg same... aku nak lulus...... ^_^'

MISS YOU GUYS!!!



Rindu time2 sekolah dulu dengan korang semua, segala masalah, gembira,duka kita kongsi bersama.. tak pernah ada rahsia antara kita... just happy with study... hope kita boleh bersam lagi macam dulu.. dan harapan aku agar korang berjaya dalam hidup korang.. jangan noty2 ye....

Kosong-Najwa Latif [with lyrics on the screen] [HD] (Studio Version) [Un...

Friday, 9 March 2012

kerana mas@....

kerana masa,
aku bersabar,
kerana masa, 
aku menahan kesedihan,
kerana masa,
aku masih disini,
dan.....
kerana masa,
                                          aku adalah aku.......

Tuesday, 28 February 2012

sweet 18....

Salam semua.... lame dh tak update blog nie.. bile bukak je dah 18 followers... same cam umur saya skarang... terima kasih kat semua yang telah follow saya tu. insyaalah saya akan follow korang balik.... dan saya harap korang suke blog di@ry te@ yang simple nie... ^_^'

Saturday, 25 February 2012

St 12...

ST12

St12 photo
@ku jatuh cinta dengan lagu kumpulan St 12 'jangan pernah berubah'... lagu ni best....muziknye slow je, tapi ada makna tu......

Monday, 20 February 2012

seorang wanita solehah....

copy dari google...
seorang wanita solehah itu tunduk sopan dari hadapan lelaki bukan muhrim, tidak lunak dalam bicara selain buat zauj tercinta, segan berkongsi cerita selain dari yang halal baginya, kerana percayalah bagaimana kamu menjaga dirimu dengan baik, maka suamimu akan menjaga dirimu dengan baik juga, jangan biarkan syaitan menjadikan indah persahabatan dengan lelaki di matamu.....

Sunday, 19 February 2012

V@nill@ Cokl@t.....


Perasan x yang drama 'vanilla coklat' kini menjadi drama yang paling ramai orang suke... ini kerana jalan ceritanye yang menarik dan ada sentuhan romantik komedi yang membuatkan kita tak jemu bila tengok 
                                                cerita ni kan....

6xith $en$e...



 Salah satu band yang paling best iaitu kumpulan 6ixth sense.... ^_^'

Saturday, 18 February 2012

like, like,like....



Hye and salam semua hope korang semua happy selalu.. hari ni saje nak kongsi beberapa gambar cute yang diambil di google... hope you like it...

Total Pageviews