About the person name's ziera

My photo
Terengganu, Malaysia
Seorang Gadis Biasa Yang Simple...

Followers

Monday, 28 May 2012

my cartoon friend..

hai semua.. mesti korang tertanye-tanye gambar ape kat atas tu kan... sebenarye tu gambar kawan kartun saya... yg duduk dari kiri atas tu kimie,sya,fara.. dan duduk kat bawah tu pulak aku n hafiz... he3 jangan marah korang semua aku main2 je... comel ape kan... he3... gambar ni di edit menggunakan pizzap photo kat facebook ... nanti korang boleh cube gambar korang pulak ye...

Friday, 25 May 2012

my first cup cake..


hye semua... korang semua shat kn?? ok lah hari just nk kongsikan dengan korang pengalaman aku pertama kali membuat cup cake.. first time buat ingatkn x jadi tpi alhamdulillah menjadi.. x sngka hu3.... ni lh hasilnya. rase2 korang comel x kek 2... bgi aku dh comel.. tpi x lh secomel pembuat kek yg terer kan.. ha3... ^_^'

Wednesday, 23 May 2012

transgenesis...



assalamualaikum dan salam sejahtera semua.... dh lame rasenye kita x brkongsi pengalaman kn... okeh hari nie sy nk kongsikan sedikit tentang sebuah cerita sains fiksyen yang saya baca hari tu.. best cite tu.. dye mengisahkan tentang 7 bradik yatim piatu pada zaman pemerintahan jepun diambil dan disuntik pelbagai jenis abstrak bunga ke dalam badan mereka... bunga yg digunakan adalah bunga melor,teratai,kemboja,kenanga,dan banyak lagi.. setiap yang disuntik pasti ada keistimewaanye... jdi kalau korang nk tau lebih lanjut boleh lah cari cerita ni kat perpustakaan atau kat kedai buku berhampiran ye.. pasti korang berpuas hati lh...

Wednesday, 2 May 2012

seni & kerja kursus ^_^'

kasut nemo gitu...
assalamualaikum dan hai semua... maaf krana lama x tulis crita kat korang semua ... bukan sengaja tpi disebabkn kekurngan masa.. hri ini nk cite psal kerja kursus pendidikn seni adik aku yg bru shaja siap.. tema untuk kerja kursusnya adalah khidupan laut.. tngk lh cntoh ksut yg dicorakkn dngan gmbr ikan nemo tu... dia sndiri lh yg buat.. agak2 korang cntik x corak ksut tu??

Total Pageviews